Shuffelboard

Shuffleboard är ett ganska nytt och populärt spel i Sverige, men har funnits i många århundrade. Shuffleboard finns i olika storlekar. Men hos oss spelar ni på ett 18 ft (5,5 m) långt bord med elektronisk scoring tavla, där man använder handen för att stöta iväg puckarna. Puckarna glider otroligt lätt på den långa spelplanen tack vare man använder sig av silicon spray och den så kallat sand (silikon blandat med valnötsskal) som strös på spelytan.

Spelet går ut på att stöta sin sten så att den hamnar inom poängområdet. Ju närmare kanten man kommer, ju högre poäng får man. Stöter man för långt och kommer utanför kanten är stenen död.

Regler för Shuffleboard.
–  Var spelare (eller lag) har 4 puckar var. Röd eller blå
–  För att bestämma vem som börjar spelar man vars en puck och närmast motsatt kant börjar.
–  Man spelar varannan puck.
–  Den som först uppnår 15 poäng vinner.
–  Markering finns på bordet för poängberäkning 1-4 poäng. 5 poäng ges om pucken hänger över kanten men fortfarande är kvar på spelytan.
–  Den som fick poäng i omgången innan startar nästa omgång.
–  Alla Puckar skall passera spärrlinjen som är markerad i början av 1-poängsfältet. Om en puck inte passerar den linjen skall den tas ur spel.
–  Den eller de puckar i samma färg som är närmast bortre kanten är poänggivande.
–  Bägge fötter måste vara bakom 1 poängslinjen närmast spelaren vid spel av puck.
–  Du får inte spela 2 puckar samtidigt.
–  Hela pucken måste vara i poängfältet. Nuddar pucken linjen så gäller den lägre poängen.
Spelet passar för 2-8 spelare.

Shuffleboard är det perfekta sättet att umgås med familj och vänner. Alla kan vara med, oavsett ålder och har ni aldrig spelat förr kan vi ge er en introduktion om hur spelet går till

 

Pris:

Mån – Tors (fredag 16:00)         200 kr/h

Helg    250kr/h